Un Om… o Viziune… Un brand… HIMALAYA

  • 19:30
  • Invitat: David Neacșu
  • Cafeneaua Complexitatii

OLYMPUS DIGITAL CAMERATrăim pe o planetă minunată, o planetă a cărei unicitate este Viața. O viață ce a evoluat milioane de ani pentru a creea o ființă fascinantă: Omul. O ființă capabilă să gândească, să înțeleagă o Realitate subtilă, o ordine Cosmică izvorâtă din fluctuații cuantice.

Emotii aduse de interacțiunea cu lumea înconjurătoare, mediate de simțuri, se metamorfozează în gânduri ce se rafinează treptat și alcătuiesc o VIZIUNE nouă, mai cuprinzătoare asupra Realității. Iată ce spunea domnul Marcian Bleahu despre antinomia Om-Natură: “…viaţa nu este numai un înveliş, biosfera, ce acoperă un Pământ inert, ci că el în totalitate este implicat în această evoluţie fiind, împreună cu rocile şi atmosfera, un component al unei entităţi vii superioare, denumită Gaia. Ceea ce face teoria Gaia este să interconecteze toate aceste elemente dezvăluind că de fapt vieţuitoarele reglează ansamblul ducându-l la un stadiu optim denumit geostazie. Reglarea însăşi este rezultatul unei geofiziologii care se constituie ca un mecanism ce depăşeşte datele disciplinelor separate acţionând holistic”.

In timp ce omul de știință a ajuns să reconstituie această viziune holistă asupra relației Viu-Neviu ce formează organismul numit Gaia, tot Omul a fost și acela care a explorat direct această Realitate vie. Nu orice om ci doar cel din categoria exploratorilor autentici, visători, tenace, dar si cu mult simt practic de antreprenor. Printre cei puțini care se numără printre acești fericiți ai sorții se numără și invitatul nostru din această seară: David Neacșu.

Explorator, alpinist, dar și om de afaceri, domnul Neascu mărturisește: „Am ajuns la 47 de ţări, dar sunt unele dintre ele în care poate n-a călcat picior de român, unele despre care, dacă n-ai fost acolo, nici măcar nu ştii că există”. Ținta anului 2003 a fost HIMALAYA. Este anul în care Everestul a fost cucerit de o echipă românească, în care steagul Romaniei a fluturat pe vârful cel mai înalt al lumii, finalizând astfel eforturile începute în 1985 de către o primă expediție condusă de Tania și Emil Coliban și omul de știință, actualul academician Ovidiu Bojor.

La 56 de ani, domnul Neacșu are în palmares 37 de expediţii mari pe toate continentele, dintre care 19 premiere româneşti. Și nu s-a oprit doar la a explora solitar sau în mici grupuri o lume așa de fascinanta pecum o oferă Gaia, ci şi-a canalizat pasiunea pentru munte către o afacere. Alpinistul a deschis un lant de magazine de echipamente sportive pentru activităţi în aer liber. Prin magazinele Himalaya (companie cu 27 de angajaţi şi venituri de aproape şapte milioane de euro) se difuzează în societatea românească o atitudine sănătoasă, o dorință de a explora lumea și în final de a înțelege în profunzime valoarea cuvântului ACASĂ.

Incheiem această scurtă prezentare a invitatului nostru la Cafeneaua Complexității cu unul din gândurile care îl animă și cu care rezonăm profund și noi: „Trebuie să ne învăţăm copiii să viseze. Este cel mai important lucru”

Vă așteptăm Luni, 23 mai 2016, ora 19 30 pe Lunei Nr. 5.

Eveniment realizat in parteneriat cu Mind Evolution Society.