Educatie, imagine si comunicarea dintre sexe

  • 19:30
  • Cafeneaua Complexitatii
  • Invitat: Dr. Dan Caldararu

Asistam de multe ori la un razboi continuu, tacut uneori iar alteori violent, purtat intre El si Ea.

O manifestare cel putin bizara in cadrul unui cuplu care, „liber si nesilit” isi manifesta explicit dorinta de a coabita, a coexita si a coevolua. Si asta nu de la inceput, dupa primele zile ale ceremoniei in care se spune DA, ci in timp… Fara sa ne dam seama alunecam treptat spre un dezacord cognitiv din care se naste disputa, controversa, tensiunea ce transforma tihna in zbucium, bucuria in durere, iubirea in ura sau mai grav, in indiferenta!

Cum se poate explica? Este o necesitate? este o forma vizibila a unei legi mai profunde? este o lipsa de comunicare? Este un dat biologic?

Vom porni de la afirmatia ca: In Univers, totul este imagine, comunicare si educatie.

Omul nu poate deveni om, fara educatie. Omul nu poate relationa, fara a comunica si fara a crea si a-si crea imagini.

Explorand istoria, dar si realitatea de zi cu zi, descoperim ca exista victorii datorate barbatilor, dar si altele, datorate femeilor. De cele mai multe ori, am constatat ca, grandoarea o da nu forta muschilor, ci comunicarea, imaginea, transparenta si adevarul. Cine le are? Atat femeia, cat si barbatul.

Invitatul cafenelei complexitatii, Dr Dan Caldararu, este militar de cariera, licentiat in inginerie, cu un master in lingvistica si jurnalism si un doctorat in stiintele educatiei si are o experienta variata in educatie, jurnalistica si relatii publice.

Un eveniment realizat in parteneriat cu Mind Evolution Society.