Astro-bio-geofizica, subiect de cercetare exploratorie (II)

  • 19:30
  • Invitat: Florin Munteanu
  • Cafeneaua Complexitatii

LW320B

Aparitia si dezvoltarea fenomenului Cyber Physical System-CPS (inteligenta artificiala; generare de INSTRUMENTE si METODE noi, specifice dimensiunii informationale) determina o dezvoltare specifica si cu o dinamica exponentiala a evolutiei unei parti din societatea umana (Cyber-Physical Society -CS).

Cuplajul celor doua structuri: CPS si CS determina o dezvoltare accelerata a productiei de cunoastere ce asigura saltul de paradigma necesar fundamentarii unei societati sustenabile (Societatea Constiintei – M. Draganescu).

Stabilitatea socio-economica la scara globala este determinata printre altele de viteza de difuzie in societate a cunostintelor specifice si a valorilor societatii informationale (delocalizarea muncii, dematerializarea produselor, tehnologiile “smart”, activitati creative in retele sustinute de sisteme informatice avansate etc.), conditie esentiala in fundamentarea unei economii a Cunoasterii si de structurare a germenilor pentru societatea Constiintei.

O asemenea transformare profunda in structura societatii presupune o schimbare de mentalitate, proces dificil, mai ales acum, in plina criza globala. Succesul acestei metamorfoze a organismului social este conditionat de intelegerea de catre o masa critica de oameni a unor fenomene subtile precum: relatia Creier-Minte-Constiinta, dinamica procesului de sinergie-stigmergie specifica evolutiei societatii ca intreg”, interactiunea dintre mediul astro-bio-geofizic si Omenire.

Despre toate aceste probleme si despre modul in care s-ar putea valida experimental viabilitatea modelului Gaia-planeta vie, vom vorbi in aceasta a doua parte a intalnirii Astro-Bio-Geofizica- subiect de cercetare exploratorie.

Va invitam ca de fiecare data luni 11 aprilie 2016, pe strada Lunei nr 5.

Program realizat in parteneriat cu Mind Evolution Society.