Centrul pentru Studii Complexe desfasoara programe de educatie nonformala si informala care urmaresc integrarea treptata a tinerilor si profesionistilor in activitatea de cercetare. In acest scop, Centrul pentru Studii Complexe contribuie activ la constructia parteneriatului cu antreprenoriatul inovativ, pentru a genera infrastructura de cercetare necesara.

Produsele si serviciile de educatie dezvoltate de Centrul pentru Studii Complexe sunt grupate in jurul a trei categorii:

1. Training si consultanta adresate comunitatii de afaceri din Romania, agentiilor guvernamentale, industriei mari si mici. Cursurile sunt dedicate promovarii noilor idei, concepte si metode dezvoltate in cadrul stiintei complexitatii si aplicatiilor acestora in domeniul socio-economic:

2. Cursuri postuniversitare in stiinta complexitatii, in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, Universitatii Bucuresti si Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

3. Evenimente: conferinte, seminarii, tabere si scoli de vara pentru elevi, studenti si tineri cercetatori pe subiecte legate de teoria complexitatii si dinamica neliniara.