Atlantykron 2012 – Viitorul pe care il vrem

Categories: Atlantykron

Atelierul de Complexitate organizat de Centrul pentru Studii Complexe si-a propus ca misiune sa intareasca si sa intregeasca tema generala a celei de-a 23-a editii a Academiei de Vara Atlantykron, “Viitorul pe care il vrem”, printr-o serie de activitati, prezentari si experimente tematice.

Atelierul de Complexitate a urmarit pe parcursul prezentarilor sa atraga atentia participantilor asupra unor serii de concepte, nottiuni, teorii, dar si mituri, traditii culturale, filozofii diferite, pentru a contura din toate acestea o imagine mai coerentaa asupra problematicii propuse:

  • Creierul si Mintea (perspective diferite: neurostiinta, infodinamic, ortofizica, filozofie, teologie, mitologie);
  • Raportul Creier Minte (despre Constienta si Constiinta, formare, proprietati);
  • Relatia Minte (cunoastere, constienta, constiinta ) – Materie (obiect de studiu);
  • Relatia Minte Minte (probleme sociale, de formare, comunicare);
  • Relatia Materie (habitat, pozitie geografica, ecosistem)
  • Minte (dezvoltare personala,cultura, abilitati, nevoi);
  • Interactiunea Minte Materie (introdeschiderea si ortotehnologica in sens Draganescu, samanism, fenomene considerate para-normale, deschideri spirituale).

Astfel, au fost sustinute o serie de prezentari realizate de echipe mixte de specialisti din diverse domenii, de la fizica si matematica la psihologie si filosofie: Dr. Ana-Maria Zagrean – lector în fiziologie si Neurostiinte, Dr. Leon Zagrean – profesor de fiziologie si initiatorul Societatii Nationale de Neurostiinte din Romania, Catalin Zaharia – presedinte al Asociatiei Europene de Psihoterapie Neuro Lingvistica – EANLPt si vicepresedinte al Federatiei Romane de Psihoterapie, Mihaela Zaharia – psiholog si trainer, Pierre Joseph de Hillerin – biofizician, cercetator in domeniul stiintei sportului la Institutul National de Cercetare pentru Sport,  Andi Caragea – fizician.

Raport activitate Atlantykron 2012