Ziua Libertatii Aparatelor 2014

Categories: Noutati

Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret inventeaza.ro s-a alaturat Fundatiei Ceata pentru a sarbatori impreuna Ziua Libertatii Aparatelor, manifestare cu acoperire globala, ajunsa la a doua editie. Toti cei dornici sa participe la o sesiune de prezentari ale celor mai noi programe libere, condimentata cu demonstratii practice sunt bineveniti sambata, 15 martie 2014, incepand cu orele 12:00, in cladirea ActiveWatch, din Bucuresti situata pe Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C.

ZIua Libertatii Aparatelor Centrul pentru Studii Complexe partener 2014Evenimentul sarbatoareste “aparatele libere” care nu sunt altceva decat aparate fizice (de orice natura: electronica, mecanica, optica etc), al caror design este creat si distribuit publicului larg in mod gratuit, astfel incat oricine sa il poata folosi si adapta nevoilor proprii. Mai departe, orice imbunatatiri sau actualizari sunt la randul lor puse la dispozitia celor interesati, iar astfel de informatii sunt de cele mai multe ori disponibile in format electronic pe website-uri dedicate.

Asadar, scopul Zilei Libertatii Aparatelor este sa incurajeze comunitatile pasionate de tehnologie sa sarbatoreasca cele mai recente descoperiri prin intermediul unei zile a “portilor deschise”, care sa faciliteze accesul la informatii si, mai departe, sa-i incurajeze pe cei interesati sa exploreze mai mult si sa realizeze, la randul lor, lucruri marete.

In ziua de azi nu trebuie sa reinventezi roata ca sa te numesti inventator, imbunatatirile sunt la fel de importante, indiferent de anvergura. Un pas mic pentru om, dar un salt urias pentru omenire poate fi realizat prin inovatia care este accelerata numai de schimbul liber de idei. Oricine poate participa la Ziua Libertatii Aparatelor.

Inscrie-te aici. Impreuna putem sa facem lumea un loc mai bun.

Cateva dintre subiectele pe care vor fi abordate pe 15 martie la Ziua Libertatii Aparatelor:

  • Arduino: Proiectul care a revolutionat aparatura libera (Partea II), Constantin Craciun (inventeaza.ro)
  • Linux-libre: nucleul complet liber, Cornel-Florentin Dimitriu (Fundatia Ceata)
  • Microcod liber cu Coreboot si Atheros 9271, Tiberiu C. Turbureanu (Fundatia Ceata)
  • MQTT: protocolul de comunicatie intre aparate, Ionut Cotoi (inventeaza.ro)
  • Devicehub.net: platforma libera pentru aparatura conectata la Internet, Ionut Cotoi (inventeaza.ro)
  • KiCad: programul liber pentru proiectarea circuitelor electronice, Razvan Tataroiu (Fundatia Ceata)
  • gEDA PCB: editorul liber pentru circuite imprimate, Cornel-Florentin Dimitriu (Fundatia Ceata)

Ziua Libertatii Aparatelor 2014 este un eveniment organizat de Fundatia Ceata in parteneriat cu inventeaza.ro.