Conferinta SNN 2013 & Simpozion IBRO

Categories: Noutati

Intre 17 si 19 octombrie 2013 va avea loc a patra editie a Conferintei Societatii Nationale de Neurostiinte (SNN) si un Simpozion IBRO cu tema generala „Conectivitatea anormala a creierului”.  Centrul pentru Studii Complexe este partener al conferintei alaturi de Federatia Europeana a Societatilor de Neurostiinte, IBRO (International Brain Research Organization) si Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Programul conferintei si al simpozionului este structurat in jurul a sapte sesiuni de comunicari, care vor acoperi subiecte de interes larg din domeniul clinic si experimental al neurostiintelor. Alaturi de un numar mare de invitati internationali, sesiunile vor aborda subiecte incepand cu baza genetica a functionarii neuronale, durere, conectivitate anormala a creierului in atacuri cerebrale si infarct, vorbire si gandire. In prima seara a conferintei va avea loc un cocktail oficial iar in seara urmatoare o intalnire de socializare, mai putin formala, intitulata „Neuro Jam Cafe”. In incinta facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” va fi amenajata o zona expozitionala, in care  Bogdan Matei si Ana Constantinescu (reprezentanti CSC) vor prezenta proiectul deschis de cercetare „Inima Canta, Nu Bate” – aplicatie in domeniul medical a stiintei complexitatii. Proiectul urmareste observarea dinamicii nonlineare in sistemul circulator uman si a posibilei corelatii intre dinamica ritmului cardiac si starea de sanatate a individului.

Conferinta Nationala de Neurostiinte - Abnormal Brain Connectivity

SNN 2013: Programul Conferintei

SNN 2013: Ziua 1 | 17.10.2013

Participantii la cea de-a 4-a editie a Conferintei Societatii Nationale de Neurostiinte si a Simpozionului IBRO sunt invitati joi 17 octombrie 2013 sa se inregistreze incepand cu ora 16:00 in holul Facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Programul conferintei si a simpozionului va incepe cu un workshop pe teme de neurofiziologie iar la ora 16:45 va avea loc deschiderea oficiala a evenimentului in compania domnul Mihai Moldovan, Presedintele Societatii Nationale de Neurostiinte din Romania.

In cadrul primei sesiuni de comunicari vor prezenta profesorii Leon Zagrean, Sorin Mihalache, Octavian Buda, Constanta Ganea si Aurel Popa Wagner iar Florin Munteanu, Presedintele Centrului pentru Studii Complexe va sustine o lucrare despre ”Drumul de la Informatie la In-formatie, implicatii in neurostiinte”. Prima zi a conferintei se se va incheia cu un cocktail programat pentru ora 19:30.

 SNN2013: Ziua 2 | 18.10.2013

Programul celei de-a doua zile a conferintei va incepe cu vizionarea posterelor inscrise in competitia de ilustratii si va continua cu cinci momente tematice: patru sesiuni de comunicari si seara de socializare: „Neuro Jam Cafe” Social Night.

Sesiunea II: Simpozionul IBRO: „Conectivitatea anormala a creierului: Aspecte biologice”

Prezinta: Johannes Thome, Dan Psatta, Dirk Hermann, Buga Ana- Maria, iar sesiunea va fi din nou incheiata de Aurel Popa-Wagner.

Sesiunea III: „Gene, Creier si Emotii”

Prezinta: Andrei C. Miu, Liviu G. Crisan, Lavinia Cheie, Adina Chis, Andreea Beciu.

Sesiunea IV: Simpozion IBRO: „Conectivitatea anormala a creierului: Neurofiziologie”

Prezinta Dan Alexianu, Florin Amzica, Andrei Barborica si Mihai Moldovan

Sesiunea V: „Fiziologie senzoriala”

Prezinta: Violeta Ristoiu, Tudor Selescu, Cristian Ciobanu, Bogdan Ianosi, Bogdan Pavel.

Ziua de vineri se va incheia in compania Centrului pentru Studii Complexe care va organiza „cafenea neurostiintelor” la Club 24 din Regie, o editie speciala a binecunoscutului eveniment Cafeneaua Complexitatii.

SNN2013: Ziua 3 | 19.10.2013

Ultima zi a conferintei SNN cuprinde doua sesiuni de comunicari:

Sesiunea VI: „Inhibitii ale creierului in stari de sanatate sau boala”

Prezinta Orban-Kis Karoly, Andrei Ilie, Winnie Wefelmeyer, Claire Meehan, Tommas Ellender.

Sesiunea VII: „Metode ale neurostiintelor”

Prezinta: Tudor Lupescu, Alina Zamfir, Gabriela Spulber, Stefan Spulber, Ana-Maria Zagrean.

Ziua se va incheia cu festivitatea de premiere a concursului de postere tematice si cu adunarea generala a membrilor SNN. Pentru consultarea programului in detaliu va invitam sa accesati site-ul Societatii Nationale de Neurostiinte.