Centrul pentru Studii Complexe participa la Noaptea Cercetatorilor

Categories: Noutati

Activitatile la care puteti participa sunt urmatoarele: atelier de citire rapida, atelier de initiere in Automate celulare si Modele Bazate pe Agenti, o prezentare a proiectului deschis “Inima canta nu bate”, un atelier de modelare cu bile magnetice nanocube, doua ateliere de robotica coordonate de X-Projects si echipa Nexus Roboticus, demonstratii cu drone – octocopter si quadrocopter, atelier de jocuri cu senzori biofeedback, experimente de organizare si auto-organizare in campuri de forte si aplicatii ale matematicii in grafica digitala.Centrul pentru Studii Complexe participa si in acest an, pe 27 septembrie 2013, la Noaptea Cercetatorilor ca partener national. Centrul pentru Studii Complexe va invita sa luati parte la experimente stiintifice, sa schimbati idei cu cercetatorii din diferite domenii si sa petreceti seara de vineri in familie, alaturi de noi.

Activitatile la care puteti participa sunt urmatoarele: atelier de citire rapida, atelier de initiere in Automate celulare si Modele Bazate pe Agenti, o prezentare a proiectului deschis “Inima canta nu bate”, un atelier de modelare cu bile magnetice nanocube, doua ateliere de robotica coordonate de X-Projects si echipa Nexus Roboticus, demonstratii cu drone – octocopter si quadrocopter, atelier de jocuri cu senzori biofeedback, experimente de organizare si auto-organizare in campuri de forte si aplicatii ale matematicii in grafica digitala.

Centrul pentru Studii Complexe isi va intampina vizitatorii si cu un punct de informare unde vor avea loc prezentari si dezbateri orientate catre publicul matur.

Printre partenerii din acest an ai Centrului pentru Studii Complexe se numara: Institutul de Fizica Atomica, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor, Institutul National de Cercetare pentru Sport, editura Anticipatia, Target Active Training, X-Projects si InfoSpeed.

Aflata la a saptea editie in Romania, Noaptea Cercetatorilor isi doreste sa arate fata umana a cercetatorului. Noaptea Cercetatorilor incearca astfel sa le transmita tinerilor ideea ca a fi cercetator este un ideal ce poate fi atins si sa convinga astfel ca, pana la urma, cercetatorii sunt  ,,oameni obisnuiti ce fac lucruri neobisnuite”.

Noaptea cercetatorilor este un proiect initiat de Uniunea Europeana, care se desfasoara in toate tarile membre si afiliate, cu scopul de a promova stiinta si cercetatorii in randurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generatie catre activitatea de cercetare, de a incuraja o cariera in acest domeniu si de a creste recunoasterea publicului larg fata de munca nevazuta a cercetatorilor. Evenimentul are loc in fiecare an intr-o singura noapte din luna septembrie in aproximativ 300 de orase din Europa.