Castigatorii MILSET SPC 2014

Categories: Noutati

Organizatorii concursului de fotografie stiintifica MILSET au anuntat castigatorii competitiei. Premiul principal al editiei 2014 a fost castigat de Alit Susanta Wirya din Indonezia, cu o fotografie din categoria fauna. Inca 40 de alte premii au fost acordate participantilor din intreaga lume. Galeria completa de imagini premiate poate fi consultata pe site-ul organizatiei MILSET .

 

Photo (c): MILSET SPC, Alit Susanta Wirya, Indonesia, Fauna

MILSET SPC 2014 Winner
Photo (c): MILSET SPC, Alit Susanta Wirya, Indonesia

Concursul de Fotografie Stiintifica MILSET – MILSET SPC –  a aparut din dorinta de a stimula interesul tinerilor pentru stiinta, de a promova descoperirea stiintei dintr-o noua perspectiva si de a lega observatiile stiintifice de exprimarea artistica. Anul acesta concursul s-a desfasurat intre 1 februarie si 1 iunie, perioada in care tineri din 67 de tari au trimis organizatorilor 1642 de imagini in care au surprins fenomene stiintifice, au imortalizat fauna sau au ilustrat activitati reprezentative pentru domeniul aeronautica si spatiu.

Infiintata in 1987, in urma primei Expozitii Stiintifice Internationale  de la Quebec, MILSET este o miscare internationala care promoveaza petrecerea timpului liber prin  activitati stiintifice si tehnologice. MILSET este o organizatie de tineret, neguvernamentala, nonprofit, independenta politic care urmareste promovarea unei culturi stiintifice in randul tinerilor prin organizarea de programe in domeniul stiintei si tehnologiei: expozitii stiintifice, tabere stiintifice, congrese.

In prezent MILSET isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor regionale Amlat, Africa, Asia, Europa si Noram. Ca membru al societatii civile mondiale, MILSET influenteaza revolutia din domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicarii, sustine libera circulatie a cunoasterii si constructia unei adevarate societati a cunoasterii, pozitie exprimata prin participarea la Congresul Mondial al Tinerilor pentru Informatie si Societatea Cunoasterii, eveniment similar Summit-ului Mondial pentru Societatea Informationala.