Proiectele deschise de cercetare sunt afisate pe site, in meniul Cercetare/Directii de Cercetare. Sunt invitati sa participe la aceste proiecte sau sa initieze unele noi, studentii, masteranzii, doctoranzii sau persoanele interesate in mod deosebit de o tema anume.
Despre programul Nexus:

Nexus este programul de cercetare si dezvoltare marca Centrului pentru Studii Complexe. Nexus are misiunea de a initia, sprijini si valorifica economic activitati de cercetare fundamentala si cercetare aplicata, in domeniul calitatii vietii si al performantei umane.

Programul Nexus pune in valoare creativitatea specialistilor din Romania si dezvolta cadrul conceptual si metodologic, cu intentia de a rezolva probleme de interes general.

Prin programul de cercetare Nexus, Centrul pentru Studii Complexe urmareste:

1. sa dezvolte paradigma Complexitatii si sa identifice solutii practice cu aplicabilitate in matematica, fizica, biologie, medicina, arhitectura, design, psihologie, informatica si limbaje artificiale;

2. sa identifice si sa pregateasca specialisti in domeniul complexitatii;

3. sa structureze echipe de lucru capabile sa rezolve, printr-o functionare unitara, eficienta si creativa, probleme complexe din domeniul calitatii vietii si performantei umane;

4. sa trasfere catre mediul antreprenorial noutati stiintifice si tehnice din domeniile de cercetare asumate;

5. sa promoveze in societate cunostinte generale din domeniul complexitatii;

6. sa identifice parteneri in mediul privat sau public pentru finantarea activitatilor de cercetare.

Impartit in Nexus Academic si Nexus Hobby, programul vizeaza doua categorii de cercetatori, din mediul universitar/academic si din mediul privat.