Despre Stress şi terapia ELF ( Extremely Low Frequency)

  • 19:30
  • Cafeneaua Complexitatii
  • Invitat: Alexandru Muşat

alex-musatDin anii 1960 a început să se vorbeasca despre stress ca fiind o cauză majoră a înbolnăvirilor de tot felul culminând cu cancerul. Hans Selye, cel care a introdus atât noţiunea cât şi cuvântul „stress”, a fost recompensat pentru contribuţia lui la actul medical cu peste 40 de premii internaţionale şi a fost nominalizat pentru premiul Nobel de mai multe ori.

Cum apare stressul şi ce este el?

Este o stare a fiinţei umane caracterizată cerebral de frecvenţe la nivelul sistemului nervos central de peste 40 Hz şi care este generată de nerezolvarea unor probleme de echilibru metabolic, dar şi emoţional. Este o stare in care organismul se mobilizeaza pentru a face fata unei incercari incepand cu o infectie si continuand cu probleme de supravietuire.

Din secolul al XX-lea, atmosfera terestra este bombardata constant cu radiatii electromagnetice specifice retelelor de curent alternativ. Acestea sunt de 50 Hz in Europa si de 60 Hz in America. Ele au un impact foarte serios asupra evolutiei biologice pe Pamant asa cum au demonstrat numeroase studii. Cand stresul este temporar, el poate fi uneori benefic, dar cand este constant devine nociv datorita oboselii organismului supus acestui fenomen. Exista doua posibilitati de a lupta cu stressul: prin terapii de sustinere a efortului facut de organism; prin evitarea unei expuneri de lunga durata la factorii care duc la aparitia acestui fenomen in organism.

S-a mai observat si o stare de acomodare a biologicului la stress, care inseamna pur si simplu ignorarea factorilor de stress. Ea este un raspuns al organismului la continua agresare, dar nu este cea mai buna varianta de reactie pentru ca duce incet dar sigur la apatie, o alta forma de autoaparare in fata agresiunilor externe.

Cea mai buna forma de protectie a organismului la stres este mentinerea parametrilor de functionare ai organismului la valori optime. Asta se poate face, atat prin alegerea unui stil de viata echilibrat, in armonie cu Natura, cat si apeland la medicina energetica sub diferite forme.

In cadrul acestei intalniri vom dezvolta problema medicinii energetice in general si a cormoterapiei pulsate in mod particular.

Va asteptam luni, 14 martie 2016, pe strada Lunei nr 5.

Eveniment realizat in parteneriat cu Mind Evolution Society.